اجاره کپسول اکسیژن

برای خرید و یا اجاره کپسول اکسیژن در تهران با ما تماس بگیرید

اجاره کپسول اکسیژن
نیاز به کمک دارید؟
کافیست خدمت مورد نیاز خود را ثبت نمایید و منتظر تماس کارشناسان ما بمانید.
artapishro checked_icon
درخواست شما با موفقیت ثبت شد
منتظر تماس کارشناس آرتا پیشرو باشید

در کپسول اکسیژن ، گاز اکسیژن تحت فشار بالا و با غلظت 88% در یک کپسول فولادی یا آلومینیومی ذخیره می شود. کپسول های بزرگ اکسیژن برای استفاده در مراکز درمانی هستند ولی کپسول اکسیژن کوچک با جنس آلومینیومی برای حمل اکسیژن مورد نیاز بیمار در خارج از منزل، استفاده می شود.

در این میان اجاره کپسول اکسیژن می تواند به آنها اجازه دهد دوره نقاهت خود را در خانه بگذرانند. همچنین با توجه به قیمت معقول کپسول های اکسیژن، امکان خرید آن برای بسیاری از بیماران گزینه ای قابل قبول به نظر می رسد. 

در کپسول اکسیژن ، گاز اکسیژن تحت فشار بالا و با غلظت 88% در یک کپسول فولادی یا آلومینیومی ذخیره می شود. کپسول های بزرگ اکسیژن برای استفاده در مراکز درمانی هستند ولی کپسول اکسیژن کوچک با جنس آلومینیومی برای حمل اکسیژن مورد نیاز بیمار در خارج از منزل، استفاده می شود.

کپسول اکسیژن یا اکسیژن ساز؟

نحوه استفاده از هر دو دستگاه تا حدودی شبیه به یکدیگر می باشند. کپسول های اکسیژن نیاز به شارژ و یا پرکردن دارند، در حالی که اکسیژن سازها نیازی به پر کردن مجدد ندارند. زیرا دستگاه اکسیژن ساز، گاز اکسیژنی را تولید می کند که باید به بیمار داده شود.

در مقابل کپسول های اکسیژن این ویژگی کاربردی را ندارند. به طور معمول کپسول های اکسیژن در ظرفیت های مختلف در دسترس می باشند. گاز اکسیژن موجود در آن با استفاده از آن کاهش می یابد و پس از اتمام دوباره باید پر شود.

محفظه ای که گاز اکسیژن مورد استفاده برای مصارف پزشکی در آنها پر می شود، سیلندر اکسیژن نامیده می شود. این سیلندر ها در برابر فشار بالا مقاوم هستند. چگالی گاز اکسیژن در کپسول اکسیژن حدود 98 درصد است. در مقابل دستگاههای اکسیژن ساز با چگالی تقریبی 90 تا 95 درصد اکسیژن تولید می کنند.

این تفاوت بر روی بیمار تأثیر نمی گذارد. با این حال، برخی از بیماران می گویند که وقتی از کپسول اکسیژن استفاده می کنند احساس راحتی بیشتری نسبت به دستگاه‌های اکسیژن ساز می کنند. البته باید به این نکته اشاره کنیم که این گفته کاملا شخصی بوده و از فرد به فرد می تواند متفاوت باشد.

چه مواقعی از کپسول اکسیژن استفاده می کنیم؟

هوای تازه و تمیز در حدود 19 تا 21 درصد اکسیژن در خود دارد. در شرایط عادی، میزان اکسیژن موجود در هوا برای یک فرد سالم کافی است. این مقدار از گاز اکسیژن، بیشتر موجودات زنده را قادر می سازد روی زمین زنده بمانند.

اجاره کپسول اکسیژن و استفاده از آن در منزل توسط سالمند

موارد استفاده از کپسول اکسیژن

اولین بار در سال 1868 بود که از یک محفظه اکسیژن در حین عمل و برای بیهوشی یک بیمار استفاده شد. و در سال 1885 جرج هولتزاپل از اکسیژن برای کنترل و درمان ذات الریه یک بیمار جوان استفاده نمود.

از آن سال به بعد کپسول های اکسیژن توسعه پیدا کرد و در جامعه پزشکی کاربرد عمومی پیدا کرد. این تجهیزات تنفسی به مرور زمان کاربردهای خود را در محیط ها و شرایط مختلف پیدا کرد. و در حال حاضر از ابتدایی ترین تجهیزات پزشکی در یک اتاق پزشکی می باشد. همچنین استفاده از کپسول اکسیژن برای انتقال بیمار به مراکز درمانی از دیگر موارد مفید و لازم کاربرد این تجهیزات می باشد.

همچنین در سالهای اخیر و با پیشرفت خدمات پرستاری و پزشکی در خانه امکان دریافت این نوع خدمات در منزل به امری متداول تبدیل شده است. در مورد اخیر، شما می توانید از هزینه های سرسام آور بستری در بیمارستان خلاص شوید، در حالیکه همان امکان و تجهیزات را در خانه به همراه خود داشته باشید.

اجاره کپسول اکسیژن برای مصارف بین راهی و انتقال بیمار به بیمارستان

گاهی بیمار ما انقدر دارای وضعیت وخیمی می باشد که در صورت دریافت نکردن خدمات لازم، ممکن است در وضعیتی بدتر و حتی مرگ قرار بگیرد. یکی از حیاتی ترین مسئله ها برای یک فرد در چنین شرایطی کنترل وضعیت تنفسی شخص بیمار می باشد. در نتیجه اجاره کپسول اکسیژن در چنین مواردی کاملا عاقلانه و ضروری به نظر می رسد.

کپسول های اکسیژن تا ظرفیت 10 لیتر بدون توجه به جنس آن (آلومینیوم یا فولاد بودن) قابل حمل هستند. حمل کپسول هایی با ظرفیت بیش از 10 لیتر توسط یک نفر تقریبا غیرممکن است. کپسول اکسیژن قابل حمل عموماً در آمبولانس ها، واحدهای اورژانس بیمارستانی و منازل استفاده می شوند. از آنجایی که آلومینیوم سبک‌تر است، حمل آن‌ها نیز آسان‌تر است و مخصوصاً در هنگام انتقال بیمار ترجیح داده می‌شوند.

استفاده از کپسول اکسیژن در مراکز درمانی و بیمارستان ها

اگر شما در بیمارستان بستری شده باشید مطمئنا تا به حال متوجه سیستم گاز مرکزی در بیمارستان ها شده اید. به لطف تجهیزات نصب شده در بیمارستان، گاز اکسیژن پزشکی را می توان به هر نقطه مورد نیاز مانند اتاق بیمار، مطب پزشک، بخش مراقبت های ویژه و اتاق عمل رساند.

گاز مورد استفاده در سیستم مرکزی بسته به ظرفیت بیمارستان یا در مخازن اکسیژن بزرگ یا در بسیاری از کپسول های اکسیژن بزرگ (20، 30، 40 یا 50 لیتر) ذخیره می شود. همچنین در بعضی از بیمارستان ها نسبتا قدیمی تر ممکن است از سیستم مرکزی و شارژ کپسول ها به صورت دستی و جابجایی آن به اتاق ها استفاده شود.

اجاره کپسول اکسیژن برای مصرف بیماران

با توجه به اینکه قشر زیادی از جامعه ممکن است که با مشکلات ممتد تنفسی برای چندین سال سروکار داشته باشند، اجاره کپسول اکسیژن می تواند گزینه ای مناسب باشد. با این کار شخص می تواند بسیاری از کارهای خود را در منزل انجام داده و در محیط پر آرامش خانه دوره نقاهت خود را بگذراند. همچنین با این کار، بستگان شخص آرامش خاطر بیشتری درباره بیمار خود داشته و به راحتی می توانند به زندگی روزمره خود بپردازند.

مانومتر چیست؟

در داخل کپسول های اکسیژن، گاز فشار بالا وجود دارد. اندازه و ظرفیت کپسول های اکسیژن متغیر می باشد ولی فشار کل معمول این کپسول های اکسیژن در حدود 200 پاسکال بوده و می تواند تا 3000 پاسکال بالا بروند. به دلیل همچنین فشاری در این سیلندر های اکسیژن، یک تبدیل کننده فشار برای پایین آوردن فشار به مقدارهای پایینتر، و در واقع امنتر، مورد استفاده قرار می گیرند. به این تبدیل کننده های فشار اکسیژن مانومتر (Manometer) می گویند.

مانومتر کپسول اکسیژن برای کنترل فشار گاز

چرا برای استفاده از کپسول های اکسیژن از مانومتر استفاده می کنیم؟

به این ترتیب، امکان اعمال مستقیم اکسیژن به بیمار وجود ندارد. فشار باید کاهش یابد و برای استفاده مناسب باشد. برای این کار از مانومترهای پزشکی استفاده می شود. مانومتر های آلومینیومی به دلیل محفظه سبک تر آنها نیز گزینه ای بسیار جذاب می باشند. این مانومترها سبک تر از مانومترهای استاندارد هستند. توجه کنید که انواع مانومترها را می توان در انواع کپسول های اکسیژن پزشکی صرف نظر از آلومینیوم و فولاد بودن محفظه استفاده کرد. برای این کار کافی است قسمت اتصال با هم سازگار باشد.

تمام دستگاه های اکسیژن باید با توصیه پزشک استفاده شود. هنگام اعمال کپسول اکسیژن به بیمار، مگر اینکه پارامتر متفاوتی در گزارش یا نسخه مشخص شده باشد، سرعت جریان باید حداکثر تا 2 لیتر در دقیقه تنظیم شود. به طور کلی استفاده بیش از این مقدار معمول توصیه نمی شود.

کپسول های اکسیژن قابل حمل معمولا دارای یک اهرم فشار برای تنظیم جریان گاز خروجی می باشند. بر روی این محفظه ها همچنین امکان اندازه گیری راحت و قابل دیدن برای یک کاربر فراهم است. اگرچه، در بعضی از مدل های جدید امکان بازبینی شرایط سنسورهای فشار از طریق سیستم های میکروالکترومکانیکی وجود دارد. این دستگاهها سیگنال های الکتریکی را به یک یا چند دریافت کننده بیرونی که می توانند برای کنترل شرایط بیمار استفاده شود می فرستد.

لوازم جانبی کپسول اکسیژن

هنگام اجاره کپسول اکسیژن و استفاده از آن به برخی مواد مصرفی و لوازم جانبی نیاز است. به عنوان مثال: ماسک اکسیژن، کنول اکسیژن (نازال)، کاتتر اکسیژن یا ظرف آب. قیمت این مواد در بازار معمولاً ارزان است. باید از آن نسخه پشتیبان تهیه شود و آماده استفاده باشد.

ماسک متصل به کپسول اکسیژن به گونه ای روی صورت قرار می گیرد که دهان و بینی را پوشش دهد. این ماسک وظیفه رساندن حداکثر گاز اکسیژن به شخص می باشد و در نتیجه تنفس را برای فرد بیمار تسهیل می کند. برای اینکار از یک گیره پلاستیکی استفاده می شود که بر روی سر ثابت می شود.

کانول ها و کاتترهای اکسیژن بینی با قرار گرفتن در سوراخ های بینی استفاده می شوند. این هم نوعی دیگر از تجهیزات پزشکی می باشند که برای استفاده بیمارانی که با مشکلات تنفسی سروکار دارند مفید می باشد.

ظرف آب برای مرطوب کردن گاز اکسیژن خارج شده از کپسول مورد استفاده قرار می گیرند. برای اینکار ظرف آب را به مانومتر متصل می کنند. با توجه به اینکه اکسیژن خشک می تواند به بدن شخص صدمه وارد کند استفاده از مقدار معینی آب کاملا ضروری به نظر می رسد.

موارد ایمنی برای استفاده از کپسول اکسیژن

اکسیژن یک گاز قابل اشتعال است. به همین دلیل، نباید با آتش، روغن ماشین، فرآورده های نفتی یا صابون های روغنی به هیچ دستگاه حاوی اکسیژن نزدیک شد. کپسول های اکسیژن حاوی گاز اکسیژن با فشار بالا هستند. این سیلندر ها در صورتی می توانند خطرناک باشند که مطابق با استانداردهای لازم تولید نشوند.

اگر محفظه در اثر تصادف سوراخ شود و گاز اکسیژن شدید آزاد شده با آتش یا روغن تماس پیدا کند، انفجار بزرگی ممکن است رخ دهد. همچنین در صورت سوراخ شدن می تواند به دلیل گاز پرفشار داخل به موشک تبدیل شود و به نقاطی که برخورد می کند آسیب برساند. به دلیل خسارات مادی و جانی که کپسول های اکسیژن می توانند را به همراه داشته باشند، استفاده از محصولات با کیفیت بسیار حائز اهمیت می باشد.

انواع کپسول اکسیژن

کپسول های اکسیژن پزشکی در ظرفیت های مختلفی تولید می شوند. این ظرفیت بر حسب لیتر بیان می شود. قائدتا اندازه کپسول با افزایش ظرفیت آن افزایش می یابد. با توجه به موادی که محفظه کپسول از آن ساخته شده باشد، کپسول های اکسیژن به دو نوع آلومینیومی و فولادی در دسترس می باشند.

این کپسول های اکسیژن از فولاد یا آلومینیوم ساخته شده اند. کپسول های اکسیژن آلومینیومی بسیار سبکتر از همتاهای فولادی خود هستند. به همین دلیل، کپسول های اکسیژن را می توان به راحتی حمل کرد. کپسول های اکسیژن با توجه به موادی که از آن ساخته شده اند و میزان اکسیژن پر شده در لیتر متفاوت هستند.

کپسول های اکسیژن فولادی معمولا در حجم های 1، 2، 3، 4، 5، 10، 20، 27، 40 و 50 لیتری یافت می شوند.

در مقابل کپسول های اکسیژن آلومینیومی معمولا در حجم های 1، 2، 3، 4، 5 و 10 لیتری موجود می باشند.

در حال حاضر استفاده از موادی مانند آلومینیوم به جای فولاد، که غالبا برای این کپسول های اکسیژن مورد استفاده قرار می گرفت، از مشکلاتی ناشی از مغناطیس جلوگیری می کنند. به عنوان مثال شرایط بغرنجی که در هنگام تست های تصویربرداری رزونانسی مغناطیسی (MRI) با آن مواجه می شدند. کمترین فشار قابل دریافت در حدود 300 پاسکال می باشد که در نهایت به حدود فشار 400 پاسکال برای استفاده بیمار می باشد.

بخش های مختلف یک کپسول اکسیژن

انواع مانومتر های پزشکی

اسپری اکسیژن چیست؟

اسپری اکسیژن شبیه یک کپسول اکسیژن کوچک شده است. این دستگاهها حاوی مقدار کمی گاز اکسیژن هستند. بسته بندی آن کوچک و سبک است. می تواند در کیف جا شود. می توان از آن در شرایط اضطراری استفاده کرد. مدل هایی با ظرفیت تنفس 20، 40، 50، 80، 100 و 200 بار وجود دارد. در کنار این اسپری ها یک ماسک قرار می گیرد. ماسک روی صورت گذاشته می شود تا دهان و بینی را در برگیرد و تنفس گرفته شود.

برخی از مدل ها به طور خودکار تنفس کاربر را تشخیص می دهند و اکسیژن را تحویل می دهند. در برخی، مکانیسم به صورت دستی کار می کند. در حالی که کاربر در حال تنفس است، دکمه اسپری را فشار می دهد تا اکسیژن از سیلندر خارج شود و گاز اکسیژن منتشر شده را می توان با ماسک استنشاق کرد.

سیلندرهای اکسیژن چه مدت استفاده می شوند؟

مدت زمان استفاده از کپسول های اکسیژن به حجم محفظه و تنظیم جریان بستگی دارد. به عنوان مثال، یک سیلندر اکسیژن 10 لیتری را می توان تقریباً 2 الی 6 ساعت در تنظیم جریان 7 لیتر در دقیقه و 5 لیتر برای تقریباً 3 الی 3.5 ساعت استفاده کرد.

چگونه سیلندرهای اکسیژن را پر کنیم؟

تجهیزات تایید شده ای وجود دارد که سیلندرهای اکسیژن را پر می کنند. برای دریافت این گواهی باید استانداردهای خاصی رعایت شود. تاسیسات تایید شده به طور مرتب بازرسی می شوند. پر کردن سیلندر را می توان با خیال راحت در این تاسیسات انجام داد. از آنجایی که سیلندرهای اکسیژن برای مصارف پزشکی استفاده می شوند، نباید با گاز اکسیژن صنعتی پر شوند. گاز اکسیژن صنعتی می تواند به کاربر آسیب برساند.

خرید یا اجاره کپسول اکسیژن؟

خیلی از افراد در بین دوراهی خرید و یا اجاره کپسول اکسیژن گیر می‌کنند. این دوراهی حتی می‌تواند سخت‌تر شود. شما بایستی وضعیت بیمارتان را در نظر گرفته و یک احتمالی از مدت استفاده کپسول توسط بیمار را در نظر بگیرید. مثلا اگر بیمار شما نیاز به استفاده طولانی مدت از کپسول را دارد، حتما برای خرید کپسول اکسیژن اقدام نمایید. زیرا در این صورت از مبالغ بیشتری که بابت اجاره هر ماهه آن می‌پردازید رها می‌شوید. با این حال اگر وضعیت بیماری شخص گذرا باشد و طی نهایتا یک ماه این وضعیت به پایان می‌رسد، اجاره کپسول اکسیژن به مراتب گزینه ای بهتر برای شما می‌باشد.

به همین منظور آرتا پیشرو سعی در تحقق حداکثری نیازهای پزشکی شما، امکان اجاره کپسول های اکسیژن را برای شما فراهم می نماید. شما میتوانید برای خرید یا اجاره کپسول در تهران، از دکمه “ثبت رایگان درخواست” استفاده نمایید. سپس با وارد کردن اطلاعات اولیه، “فرم درخواست خدمت” را پر نمایید تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان با شما تماس بگیرند. همچنین شما می توانید برای خرید یا اجاره کپسول اکسیژن در تهران با کارشناسان ما در آرتا پیشرو تماس بگیرید.

دسترسی سریع

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها